15 Temmuz 2017

toledonun 15.07.2017 tarihli izmir altılısı

7 li ganyan veya 7 li plase oyunları yapmak isteyenler için 4 numaralı North Valley ve 2 yarış gören artık etkili yarışlarına başlayacağını düşündüğüm kalite 5 numaralı Branzını nın yeterli olacağını düşünüyorum. 4-5 normal ikilide deniycem burada bakalım hayırlısı.

Altılı ganyan tahminime Bankoyla başlıyorum. Günün birinci ayağında Kuyumciyan ekürisinin şuanki gözdelerinden 5 numaralı PALERMO ilk bankomdur.  iki yarıştır rakiplerini sirkülase eden PALERMO bu mesafelerin iyi safkanlarından olacak gibi. zaten anneden kardeşleri FRATELLİ ve CORİTİBA da bu mesafede çok başarılı safkanlar. yine rahat kazanacağını ve 3 te 3 yapacağını düşünüyorum. Ben gönül rahatlığıyla tek atıyorum.

Günün ikinci ayağında Pan rıver-İzmitli orjiniyle çok dikkatimi çeken ve uzun zamandır takibimde olan 2 numaralı AKARCABEYİ nin çıktığı gibi bitirmesi olağan sonuç olacaktır bence. Zaten anlamadığım bu orjinde bir tayın var kumda ısrar ediyorsun uzuna çıkartıyorsun saçma sapan işler. bu tayın en başarılı olacağı koşu 1200 çim. ve sahipleri 12. yarışında  en sonunda bu yarışı seçme başarısı gösterdiler. ama bu seferde üzerine sadece 2 yarış kazanabilmiş apranti A. OKAN PAZAR ı kymuşlar. Eğer aprantisi hata yapmazsa kazanır. riske girmek istemeyenler için rakipleri Kurtellerin 16 numaralı tayı LAST ROMAN ilk yarışını kazandıktan sonra son yarışındada gayet başarılıydı ilk rakibidir. Son yarışında virajı sonuncu dönüp iç kulvardan yaptığı ataklarla sürpriz bi ikinclik elde eden 1 numaralı BEKİRİM, formunda düşüş olsada çok uygun kilosu ile daha erken atağa kalkabilirse 6 numaralı RAMAZANEFENDİ, adanadan gelen eğer İzmir pistini yadırgamazsa 3 nolu QUEEN MELİSA, 190 gün sonra sahalara dönecek ve  dinçlik yarışı yapabilecek 8 numaralı WAIT FOR IT de rakipleridir. çok sürprizde 4 nolu eküri avantajlı TİRAN ve son 3. lüğüyle dikkat çeken 14 nolu NALDÖKENLİ GAKKOŞ.

Günün 3. ayağında son yarışında iç kulvardan tuta tuta gelen 9 numaralı NEVRUZÇİÇEĞİ nin önü kapandı 4. lüğe düştü tekrar sprinte kalktı yine önü kapandı yine dışa açılarak sprint yaptı ama KIŞGÜLÜ dışardan gelip boyun farkıyla yarışı aldı. Bu aksilikleri yaşamasa rahat bi birincilik elde edecekti kesinlikle. Aynı mesafede bu sefer aynı aksilikleri yaşamayacağını düşünüyorum ufak kuponlar tek atabilir favorimdir. rakipleri son yarışını çok beğendiğim 16 nolu İREMBEYİ, 2 numaralı MÖSYÖSPARTAKÜS ve 1 numaralı MİRZALAĞA dır.

Günün 4. ayağında 2 yaşlı İngilizler maiden yarışta her türlü sonucun çıkabileceğini düşünüyorum. İlk dikkat çeken taylar tabiki bomboş kilosu ve iki 3. lüğüyle 8 numaralı PRETTY DUCHESS ve 2 numaralı TINASOĞLU . benim bu yarıştaki sıralamam 8,2,1,7,3

Günün 5. ayağında ilk kez çıktığı kum pistte yarışa 3 boy geç başlamasına rağmen sonlardaki çok güçlü ataklarıyla yarışı lehine çeviren 2 numaralı KÜÇÜKERAY arap atlarına bence en iyi binen jokey olan MEHMET KAYA ile kazanmaya çok yakın. yalnız daha ilk yarışında liderliği alıp tüm yarışın yükünü çekip son 400 boyuncada rakiplerin ataklarına direnen 4 numaralı DAYBAHADIR son 100 de MANİLYA ya mağlup olmuştu. bu sefer artan yarış nefesi ve tecrübesiyle daha etkili olabilir. 2 numaralı KÜÇÜKERAY ın ilk rakibidir. nerdeyse son İZMİR yarışlarında hiç boş geçmeyen mutlaka 1 2 yarışı kazanan DORUKHAN PALAUR un çalıştırdığı ve tercih ettiği DOĞANHİSAR ise bu iki tayın rakibidir.

Geldik 6. ayağa ve günün en zor görünen yarışına. bu yarışta favorim orjin itibariyle uzun kum yarışlarında daha etkili olacağına inandığım bomboş kilosu ile 6 numaralı KISS ME. 2 yarıştır ilk defa uzun çime çıkartılan AKOYA PEARL birincisinde TOLGAHAN a geçildi. ikncisinde ise DYMAIXON ve FAIRY FAST gibi bu mesafenin ii safkanlarını geçti. şimdi bu durumun çim pistten mi yoksa form durumunun yükselmesinden mi kaynaklandığını kestiremediğimden DYMAIXON ı geçen bu grubuda hayli hayli gecer diyerek 2. atım olarak kuponuma koyuyorum. bide 51 kilo yani :) ufak kupon yapanlar bu iki at yeterli abartmaya gerek yok. 3 numaralı CASSOWARY , 2 numaralı GREENPUSS, 9 numaralı KEEP ON SHINING rakipleridir.

AT KOŞAR BAHT KAZANIR. BAHTIMIZIN AÇIK OLMASI DİLEĞİYLE HEPİNİZE BOL ŞANSLAR.

ALTILI tahminim

1. ayak: 5 numaralı PALERMO tek

2. ayak: 2,16,1,6,3,8,4,14

3. ayak: 9,16,2,1

4. ayak: 8,2,1,7,3

5. ayak: 2,4,5

6. ayak: 6,12,3,2,9

kupon tutarı  144 tl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder